Buzele uscate crăpate – cauze și soluții

Buzele crăpate uscate indică o lipsă de umiditate în organism. Pielea buzelor este subțire și sensibilă, este prima care reacționează la deficitul de umiditate. Prin urmare, în loc să aplici balsamul pe o piele subțire, ar trebui să bei apă simplă pentru a-i restabili nivelul în organism.

Pe lângă deshidratare, o cauză a uscării buzelor poate fi saliva obișnuită. Când se usucă, consumă umiditate de pe pielea buzelor, de aceea nu trebuie să-ți lingi niciodată buzele.

Dacă urmează să faceți corecția formei buzelor, starea lor ar trebui să fie perfectă. Uscăciunea poate fi asociată cu probleme la nivelul mucoasei stomacului, esofagului, cu gastrită sau eroziune. Starea slabă a buzelor indică întotdeauna diverse defecțiuni ale organelor interne. Dacă observați că au devenit excesiv de uscate, dar doriți să le măriți, vizitați medicul dumneavoastră.

Fisuri pe marginile buzelor

Dacă fisura care apare pe buze nu este tratată cu un antiseptic, atunci va deveni un mediu pentru propagarea microflorei patogene. Bacteriile vor pătrunde într-o microrană, se va dezvolta inflamația, iar starea pielii se va agrava. Prin urmare, respectați întotdeauna procedurile de igienă și, dacă este necesar, mergeți la medic.

Buzele și-au schimbat culoarea

Buzele sănătoase au o culoare roz plăcută. Când examinați fața în oglindă, acordați întotdeauna atenție stării buzelor. Dacă pielea și-a schimbat vizibil culoarea, a devenit mai strălucitoare sau, invers, palidă, atunci merită să vizitați un medic. Însă, înainte de a vizita medicul, analizați dacă ați mâncat vre-un produs colorant – fructe, pomușoare de pădure sau bomboane. În restul cazurilor, buzele își pot schimba culoarea în caz de boli hepatice și dezvoltarea alergiilor. De asemenea, nuanța se schimbă odată cu fumatul excesiv.

Fisuri în colțuri

Dacă în colțurile buzelor apar fisuri minuscule, aceasta indică o lipsă de vitamina B2 și o imunitate slabă. În acest caz, acordați atenție reglării dietei dumneavoastră pentru a compensa deficiența de nutrienți și vitamine din organism. Mâncați mai multe fructe și legume, în cazuri extreme, începeți să luați un complex de multivitamine.

Schimbarea sensibilității buzelor

Iritarea și hipersensibilitatea buzelor este adesea asociată cu o alergie la un anumit produs de igienă. Apa de gură sau pasta de dinți s-ar putea să nu fie potrivite pentru dvs. Când apar alergii, gingiile devin de obicei foarte roșii.

Sfaturile unui cosmetologie-dermatolog al Laboratorului frumuseții cu experiență vastă:

Dacă visezi buze pufoase și vrei să le mărești, atunci ar trebui să știi că umflarea excesivă a gurii șterge vizual câțiva ani de pe față. Necătând la aceasta, atât fetele tinere, cât și femeile mature își măresc buzele. Mulți preferă filleri.

Dacă doriți să creșteți forma buzelor, atunci ascultați întotdeauna părerea unui specialist. Posibil un simplu curs de peeling te poate ajuta. Trebuie să abandonați procedura de mărire a buzelor în cazul unor boli grave, sarcină și alăptare. Nu trebuie să mergeți la procedură dacă aveți pielea inflamată sau o reacție alergică. Nu trebuie efectuate injecții cu herpes pe buze și coagulare slabă a sângelui. După confirmarea herpesului, trebuie să treacă cel puțin șase luni, numai după această perioadă vă puteți mări buzele.

Urmați cu strictețe toate indicațiile medicului. Doar urmând recomandările medicului veți putea îmbunătăți starea buzelor. Când este introdus în structura buzelor, acidul hialuronic întinde pielea, are loc stimularea producției de colagen. După procedură, buzele devin saturate de umiditate. Fillerul cu acid hialuronic se dizolvă treptat uniform, fără alte manipulări suplimentare.

Efectul măririi buzelor durează până la 12 luni. Fiecare caz este individual. Specialiștii recomandă utilizarea fillerilor cu acid hialuronic. Produsele cu biopolimeri cauzează adesea complicații după procedura de mărire.

Aveți
întrebări?

Contactați-ne

Telefon:
(+373) 22 260-500,
(+373) 69 101-793
Adresa:
str. Tighina 49/3, etajul 2,
Chișinau, Moldova
E-mail:
info@labf.md

Orele de lucru

Noi vom fi bucuroși
de vizitul Dvs.:
Luni-Vineri: 9:00 – 18:00,
Sîmbata: 9:00 – 14:00

„Laboratorul frumuseții”

Noi vom face totul
că să vă păstrați
tinerețea!